Обучение

Основните обучения в Център за професионално обучение към „Стар Нейлз - България“ ще Ви дадат основни познания по маникюр, педикюр и ноктопластика с гел и акрил. Те имат за цел да поставят началото на добри професионални умения, умения за взимане на успешни решения при проблемни ситуации и правилен подход при работата с клиенти, навици за хигиена и безопасност на работното място. Основните обучения по част от професия „Маникюрист-Педикюрист“ се организират в групи (до 12 курсисти), под формата на индивидуално обучение или като интензивно обучение в малки групи (до 3-ма курсисти).

Индивидуалното обучение е по 20 учебни часа с гъвкав график, съобразен със заетостта на курсиста и преподавателите. При този тип обучение преподавателите могат да обърнат специално индивидуално внимание на курсиста върху възникнали проблеми или неясноти при преминаване на обучителния процес. С преподавали за индивидуално обучение разполагаме градовете Благоевград, Варна, Свиленград, Бургас и Горна Оряховица. За повече информация: 032 622 968.

Интензивното обучение се организира и провежда в малки групи във филиалите на Учебен център към „Стар Нейлз - България“ в София и Пловдив. Обучението за всеки отделен модул (маникюр, ноктопластика с гел, ноктопластика с акрил и козметичен педикюр) е 20 учебни часа. Обучението по отделните модули е разпределено в предварително уточнен от преподавателя и курсистите график. За повече информация: 032 622 968.

Почасовите консултации и опресняване на знания са изключително добра възможност за начинаещи маникюристи или за професионалисти, които отдавна не са практикували. С този вид консултации можете да си припомните тънкости и техники на работа, в които не се чувстват достатъчно уверени. Почасовите консултации могат да бъдат практически и теоретични, като в тях можете да си припомните стъпките за работа със система ГЕЛАК SNB, ноктопластика с UV гел или акрил, различните видове декорации и др. За всяка консултация е необходимо да направите предварително уточняване с преподавателите в Учебен център към Стар Нейлз – България, в което да фиксирате продължителността (колко часа желаете да продължи консултацията), деня, в който е възможно тя да се състои и на каква тема ще бъде. Можете да запазите своя час/часове за консултация, като посетите наш офис в София или Пловдив, или като позвъните на 032 622 968. От почасовите консултации и опресняване на знания можете да се възползвате във филиалите на Учебния ни център в София и Пловдив.

Обученията в групи се организират и провеждан по предварително обявен график на Центъра за професионално обучение към „Стар Нейлз – България“ във филиалите в София и Пловдив. Приоритет за преподавателите е усвояване на основни знания и умения от обучаващите се по професията. Процесът на обучение протича в приятна учебно-работна среда, с осигурено напълно оборудвано работно място за всеки курсист. Позитивният подход и практиката в среда, близка до реалната, позволява изграждането на увереност и самостоятелност у обучаващите се. Основните обучения по част от професия „Маникюрист‑Педикюрист“ включват следните основни курсове:

Обучение Маникюр – основен 40 учебни часа

Обучение Маникюр – основен 40 учебни часа Приоритет за преподавателите, които водят основния курс Маникюр, е в приятна учебно-работна среда, с позитивен, приятелски подход да помогнат на обучаващите се да усвоят основните знания и умения за професия Маникюрист. Учебната програма има за цел обучаващите се да придобият:

ОСНОВНИ ПОЗНАНИЯ ПО:

 1. Здравословни и безопасни условия на труд.
 2. Структура и функции на кожата.
 3. Заболявания по ноктите.
 4. Материалознание - инструменти и препарати за маникюр.

УМЕНИЯ ЗА:

 1. Извършване на професионална маникюрна процедура в салон.
 2. Прилагане на процедури за подхранване и поддържане кожата на ръцете и ноктите.
 3. Маникюрни терапии.
 4. Лакиране и базово декоративно рисуване.
 5. Работа със система ГЕЛАК SNB Professional.

В началото на обучението всеки курсист получава работен комплект с основен набор от инструменти за маникюр, който е включен в цената на обучението и остава собственост на курсиста. Комплектът включва:

 • - 1 бр. Клещи за кожички SNB;
 • - 1 бр. Инструмент за избутване на кожички;
 • - 2 бр. Блок пила за естествени нокти с различни грубости;
 • - 1 бр. Пила за оформяне на естествени нокти;
 • - 1 бр. Полираща пила;
 • - 1 бр. Четка за декорации.
 • - 1 бр. Работна престилка.

Всеки курсист получава и наръчник с инструкции за работа, който може да използва в началото на самостоятелната си практика за опресняване на знанията. Всички материали и консумативи, необходими за пълноценното и качествено протичане на обучението, се осигуряват от „Стар Нейлз – България“. Компанията запазва правото си да променя броя и вида на работните инструменти и консумативи, използвани по време на обучението, както и съдържанието на включения в цената на курса работен комплект.

Обучение Ноктопластика с UV гел – основен 40 учебни часа

Обучение Ноктопластика с UV гел – основен 40 учебни часа Необходимо условие за записване на курс Ноктопластика с UV гел е преминато основно обучение по Маникюр в Учебен център към „Стар Нейлз - Бългаария“ или в друг учебен център. Учебната програма има за цел обучаващите се да придобият:

ОСНОВНИ ПОЗНАНИЯ ПО:

 1. Здравословни и безопасни условия на труд.
 2. Материалознание - инструменти и препарати за ноктопластика с UV гел.
 3. Варианти на удължаване – с удължители и изграждане.

УМЕНИЯ ЗА:

 1. Предоставяне на услуга ноктопластика с удължители и UV гел.
 2. Предоставяне на услуга ноктопластика изграждане с UV гел.
 3. Предоставяне на услуга поддръжка на ноктопластика с UV гел.
 4. Варианти за завършване при ноктопластика – лакиране, поставяне на гел лак и др.

В началото на обучението всеки курсист получава работен комплект с основен набор от инструменти за ноктопластика с UV гел, който е включен в цената на обучението и остава собственост на курсиста. Комплектът включва:

 1. - 1 бр. Пила за оформяне на естествени нокти;
 2. - 2 бр. Пила за ноктопластика с различни грубости;
 3. - 1 бр. Блок пила за ноктопластика;
 4. - 1 бр. Двойна четка SNB за гел;

Всеки курсист получава и наръчник с инструкции за работа, който може да използва в началото на самостоятелната си практика за опресняване на знанията. Всички материали и консумативи, необходими за пълноценното и качествено протичане на обучението се осигуряват от „Стар Нейлз – България“. Компанията запазва правото си да променя броя и вида на работните инструменти и консумативи, използвани по време на обучението, както и съдържанието на включения в цената на курса работен комплект.

Обучение Ноктопластика с акрил – основен 40 учебни часа

Обучение Ноктопластика с акрил – основен 40 учебни часа. Необходимо условие за записване на курс Ноктопластика с акрил е преминато основно обучение по Маникюр в Учебен център към „Стар Нейлз - Бългаария“ или в друг учебен център. Учебната програма има за цел обучаващите се да придобият:

ОСНОВНИ ПОЗНАНИЯ ПО:

 1. Здравословни и безопасни условия на труд.
 2. Материалознание - инструменти и препарати за ноктопластика с акрил.
 3. Варианти на удължаване – с удължители и изграждане.

УМЕНИЯ ЗА:

 1. Предоставяне на услуга ноктопластика с удължители и акрил.
 2. Предоставяне на услуга ноктопластика изграждане с акрил.
 3. Предоставяне на услуга поддръжка на ноктопластика с акрил.
 4. Релефна декорация с цветен акрил – базови умения.
 5. Варианти за завършване при ноктопластика с акрил – лакиране, поставяне на гел лак и др.

В началото на обучението всеки курсист получава и работен комплект с основен набор от инструменти за ноктопластика с акрил, който е включен в цената на обучението и остава собственост на курсиста. Комплектът включва:

 1. - 1 бр. Пила за оформяне на естествени нокти;
 2. - 2 бр. Пили за ноктопластика с различни грубости;
 3. - 1 бр. Блок пила;
 4. - 1 бр. Полираща пила;
 5. - 1 бр. Четка за акрил;

Всеки курсист получава и наръчник с инструкции за работа, който може да използва в началото на самостоятелната си практика за опресняване на знанията. Всички материали и консумативи, необходими за пълноценното и качествено протичане на обучението се осигуряват от „Стар Нейлз – България“. Компанията запазва правото си да променя броя и вида на работните инструменти и консумативи, използвани по време на обучението, както и съдържанието на включения в цената на курса работен комплект.

Обучение Комбиниран педикюр – основен 40 учебни часа

Курс козметичен педикюр – основен 40 учебни часа Предлаганото обучение осигурява усвояване на всички съвременни тенденции в козметичния педикюр. Учебната програма има за цел обучаващите се да придобият:

ОСНОВНИ ПОЗНАНИЯ ПО:

 1. Здравословни и безопасни условия на труда.
 2. Структура и функции на кожата.
 3. Анатомия на стъпалата.
 4. Заболявания по ноктите и кожата на краката.
 5. Материалознание – препарати за педикюр, инструменти, накрайници за електрическа пила.

УМЕНИЯ ЗА:

 1. Предоставяне на услуга козметичен педикюр.
 2. Педикюр при суха и нацепена кожа.
 3. Педикюр при диабет.
 4. Техника на работа с електрическа пила и избор на подходящи накрайници.
 5. Прилагане на комбинирани техники на работа – електрическа пила и инструменти за педикюр.
 6. Работа със съвременни козметични продукти и препарати за педикюр.
 7. Педикюрни терапии.
 8. Лакиране. Работа със ситема ГЕЛАК SNB Professional.

В началото на обучението всеки курсист получава работен комплект с основен набор от инструменти за педикюр, който е включен в цената на обучението и остава собственост на курсиста. Комплектът включва:

 1. - 1 бр. Инструмент SNB за избутване на кожички;
 2. - 1 бр. Клещи за кожички SNB;
 3. - 1 бр. Пила впити нокти SNB;
 4. - 1 бр. Комбинирани клещи за нокти.

Всеки курсист получава и наръчник с инструкции за работа, който може да използва в началото на самостоятелната си практика за опресняване на знанията. Всички материали и консумативи, необходими за пълноценното и качествено протичане на обучението се осигуряват от „Стар Нейлз – България“. Компанията запазва правото си да променя броя и вида на работните инструменти и консумативи, използвани по време на обучението, както и съдържанието на включения в цената на курса работен комплект.

Модул Практика – 40 учебни часа

Курс практика – основен 40 учебни часа Този модул е подходящ за всички курсисти, които искат да натрупат практически опит в реална работна среда. Желаещите да запишат този модул трябва да осигурят моделите за своята практиката, като минимумът е по един модел на ден. Колкото повече модели за практическа работа си осигурите, толкова повече опит ще натрупате. По време на практиката Ви ще бъдете наблюдавани и ръководени от маникюрист-педикюрист на Стар Нейлз - България или от инструктор от Учебния център на компанията. Това ще Ви даде възможност допълнително да се консултирате с професионалисти по време на практиката, да затвърдите и надградите знанията си, както и да подобрите професионалните си умения. Всички продукти, консумативи и инструменти, които ще Ви бъдат необходими по време на практиката, са осигурени предварително и ще Ви бъдат предоставени заедно с напълно оборудвано работно място. Практиката е в рамките на 40 учебни часа, разпределени от понеделник до петък от 09:00 до 17:00 часа.


График на основни обучения в групи

Обучение Дати за София Дати за Пловдив Брой учебни часове Необходим манекен
Маникюр 11.03.2019 11.03.2019 40 да - осигурява се от курсиста
- -
- -

Ноктопластика с UV гел 18.03.2019 25.02.2019 40 да - осигурява се от курсиста
- 18.03.2019
- -

Ноктопластика с акрил - 25.03.2019 40 да - осигурява се от курсиста
- -
- -

Комбиниран педикюр 25.02.2019 11.03.2019 40 да - осигурява се от курсиста
25.03.2019 01.04.2019
- -

Интензивно обучение - - 20 да - осигурява се от курсиста
- -
- -

Практика 25.02.2019 - 40 да - осигурява се от курсиста
25.03.2019 -
- -

Записването във всеки курс става предварително по телефона или на място във филиалите на учебния център в София и Пловдив. Необходимо е да заплатите авансова вноска при записване. Документите, които задължително се представят при започване на курса са:

 1. Копие от диплома за завършено образование или Удостоверение за завършен 10 клас
 2. Паспортна снимка
 3. Карта за предварителен медицински преглед
 4. Лична карта за справка

Уточнение: Ако не предоставите необходимите документи, не може да се включите в курса.

Желаещите да завършат курс на обучение по ноктопластика и педикюр, трябва да са преминали обучение по маникюр.

Желателно е курсистите да осигуряват манекените за работа по време на курса. Учебният център осигурява всички необходими материали и инструменти за обученията. Всяко обучение завършва с полагане на изпит по теория и практика. На успешно завършилите се издава Удостоверение за професионално обучение. Формата на обучение е дневна - по 8 учебни часа на ден, от 9.00 до 16.00 ч., от понеделник до петък.

За записване:

 • Град София – адрес на филиала: ул. „Дунав“ №38
 • тел: +359-2-983-6163 или +359-88-725-5997
 • e-mail: sofia@starnails.bg
 • Работно време: от понеделник до петък
 • От 09:00 до 18:00 – без прекъсване
 • Град Пловдив – адрес на филиала: ул. „Петко Д. Петков“ №23, ет. 5
 • тел: +359-32-622-968 или +359-88-596-6317
 • e-mail: office@starnails.bg
 • Работно време: от понеделник до петък
 • От 09:00 до 18:00 – без прекъсване