Обучение

Основните обучения в Център за професионално обучение към „Стар Нейлз - България“ ще Ви дадат основни познания по маникюр, педикюр и ноктопластика с гел и акрил. Те имат за цел да поставят началото на добри професионални умения, умения за взимане на успешни решения при проблемни ситуации и правилен подход при работата с клиенти, навици за хигиена и безопасност на работното място. Основните обучения по част от професия „Маникюрист-Педикюрист“ се организират в групи (до 12 курсисти), под формата на индивидуално обучение или като интензивно обучение в малки групи (до 3-ма курсисти).

Индивидуалното обучение е по 20 учебни часа с гъвкав график, съобразен със заетостта на курсиста и преподавателите. При този тип обучение преподавателите могат да обърнат специално индивидуално внимание на курсиста върху възникнали проблеми или неясноти при преминаване на обучителния процес. С преподавали за индивидуално обучение разполагаме градовете Благоевград, Варна, Свиленград, Бургас и Горна Оряховица. За повече информация: 032 622 968.

Интензивното обучение се организира и провежда в малки групи във филиалите на Учебен център към „Стар Нейлз - България“ в София и Пловдив. Обучението за всеки отделен модул (маникюр, ноктопластика с гел, ноктопластика с акрил и козметичен педикюр) е 20 учебни часа. Обучението по отделните модули е разпределено в предварително уточнен от преподавателя и курсистите график. За повече информация: 032 622 968.

Почасовите консултации и опресняване на знания са изключително добра възможност за начинаещи маникюристи или за професионалисти, които отдавна не са практикували. С този вид консултации можете да си припомните тънкости и техники на работа, в които не се чувстват достатъчно уверени. Почасовите консултации могат да бъдат практически и теоретични, като в тях можете да си припомните стъпките за работа със система ГЕЛАК SNB, ноктопластика с UV гел или акрил, различните видове декорации и др. За всяка консултация е необходимо да направите предварително уточняване с преподавателите в Учебен център към Стар Нейлз – България, в което да фиксирате продължителността (колко часа желаете да продължи консултацията), деня, в който е възможно тя да се състои и на каква тема ще бъде. Можете да запазите своя час/часове за консултация, като посетите наш офис в София или Пловдив, или като позвъните на 032 622 968. От почасовите консултации и опресняване на знания можете да се възползвате във филиалите на Учебния ни център в София и Пловдив.

Обученията в групи се организират и провеждан по предварително обявен график на Центъра за професионално обучение към „Стар Нейлз – България“ във филиалите в София и Пловдив. Приоритет за преподавателите е усвояване на основни знания и умения от обучаващите се по професията. Процесът на обучение протича в приятна учебно-работна среда, с осигурено напълно оборудвано работно място за всеки курсист. Позитивният подход и практиката в среда, близка до реалната, позволява изграждането на увереност и самостоятелност у обучаващите се. Основните обучения по част от професия „Маникюрист‑Педикюрист“ включват следните основни курсове:

Обучение Маникюр – основен 40 учебни часа

Обучение Маникюр – основен 40 учебни часа Приоритет за преподавателите, които водят основния курс Маникюр, е в приятна учебно-работна среда, с позитивен, приятелски подход да помогнат на обучаващите се да усвоят основните знания и умения за професия Маникюрист. Учебната програма има за цел обучаващите се да придобият:

ОСНОВНИ ПОЗНАНИЯ ПО:

 1. Здравословни и безопасни условия на труд.
 2. Структура и функции на кожата.
 3. Заболявания по ноктите.
 4. Материалознание - инструменти и препарати за маникюр.

УМЕНИЯ ЗА:

 1. Извършване на професионална маникюрна процедура в салон.
 2. Прилагане на процедури за подхранване и поддържане кожата на ръцете и ноктите.
 3. Маникюрни терапии.
 4. Лакиране и базово декоративно рисуване.
 5. Работа със система ГЕЛАК SNB Professional.

В началото на обучението всеки курсист получава работен комплект с основен набор от инструменти за маникюр, който е включен в цената на обучението и остава собственост на курсиста. Комплектът включва:

 • - 1 бр. Клещи за кожички SNB;
 • - 1 бр. Инструмент за избутване на кожички;
 • - 2 бр. Блок пила за естествени нокти с различни грубости;
 • - 1 бр. Пила за оформяне на естествени нокти;
 • - 1 бр. Полираща пила;
 • - 1 бр. Четка за декорации.
 • - 1 бр. Работна престилка.

Всеки курсист получава и наръчник с инструкции за работа, който може да използва в началото на самостоятелната си практика за опресняване на знанията. Всички материали и консумативи, необходими за пълноценното и качествено протичане на обучението, се осигуряват от „Стар Нейлз – България“. Компанията запазва правото си да променя броя и вида на работните инструменти и консумативи, използвани по време на обучението, както и съдържанието на включения в цената на курса работен комплект.

Обучение Ноктопластика с UV гел – основен 40 учебни часа

Обучение Ноктопластика с UV гел – основен 40 учебни часа Необходимо условие за записване на курс Ноктопластика с UV гел е преминато основно обучение по Маникюр в Учебен център към „Стар Нейлз - Бългаария“ или в друг учебен център. Учебната програма има за цел обучаващите се да придобият:

ОСНОВНИ ПОЗНАНИЯ ПО:

 1. Здравословни и безопасни условия на труд.
 2. Материалознание - инструменти и препарати за ноктопластика с UV гел.
 3. Варианти на удължаване – с удължители и изграждане.

УМЕНИЯ ЗА:

 1. Предоставяне на услуга ноктопластика с удължители и UV гел.
 2. Предоставяне на услуга ноктопластика изграждане с UV гел.
 3. Предоставяне на услуга поддръжка на ноктопластика с UV гел.
 4. Варианти за завършване при ноктопластика – лакиране, поставяне на гел лак и др.

В началото на обучението всеки курсист получава работен комплект с основен набор от инструменти за ноктопластика с UV гел, който е включен в цената на обучението и остава собственост на курсиста. Комплектът включва:

 1. - 1 бр. Пила за оформяне на естествени нокти;
 2. - 2 бр. Пила за ноктопластика с различни грубости;
 3. - 1 бр. Блок пила за ноктопластика;
 4. - 1 бр. Двойна четка SNB за гел;

Всеки курсист получава и наръчник с инструкции за работа, който може да използва в началото на самостоятелната си практика за опресняване на знанията. Всички материали и консумативи, необходими за пълноценното и качествено протичане на обучението се осигуряват от „Стар Нейлз – България“. Компанията запазва правото си да променя броя и вида на работните инструменти и консумативи, използвани по време на обучението, както и съдържанието на включения в цената на курса работен комплект.

Обучение Ноктопластика с акрил – основен 40 учебни часа

Обучение Ноктопластика с акрил – основен 40 учебни часа. Необходимо условие за записване на курс Ноктопластика с акрил е преминато основно обучение по Маникюр в Учебен център към „Стар Нейлз - Бългаария“ или в друг учебен център. Учебната програма има за цел обучаващите се да придобият:

ОСНОВНИ ПОЗНАНИЯ ПО:

 1. Здравословни и безопасни условия на труд.
 2. Материалознание - инструменти и препарати за ноктопластика с акрил.
 3. Варианти на удължаване – с удължители и изграждане.

УМЕНИЯ ЗА:

 1. Предоставяне на услуга ноктопластика с удължители и акрил.
 2. Предоставяне на услуга ноктопластика изграждане с акрил.
 3. Предоставяне на услуга поддръжка на ноктопластика с акрил.
 4. Релефна декорация с цветен акрил – базови умения.
 5. Варианти за завършване при ноктопластика с акрил – лакиране, поставяне на гел лак и др.

В началото на обучението всеки курсист получава и работен комплект с основен набор от инструменти за ноктопластика с акрил, който е включен в цената на обучението и остава собственост на курсиста. Комплектът включва:

 1. - 1 бр. Пила за оформяне на естествени нокти;
 2. - 2 бр. Пили за ноктопластика с различни грубости;
 3. - 1 бр. Блок пила;
 4. - 1 бр. Полираща пила;
 5. - 1 бр. Четка за акрил;

Всеки курсист получава и наръчник с инструкции за работа, който може да използва в началото на самостоятелната си практика за опресняване на знанията. Всички материали и консумативи, необходими за пълноценното и качествено протичане на обучението се осигуряват от „Стар Нейлз – България“. Компанията запазва правото си да променя броя и вида на работните инструменти и консумативи, използвани по време на обучението, както и съдържанието на включения в цената на курса работен комплект.

Обучение Комбиниран педикюр – основен 40 учебни часа

Курс козметичен педикюр – основен 40 учебни часа Предлаганото обучение осигурява усвояване на всички съвременни тенденции в козметичния педикюр. Учебната програма има за цел обучаващите се да придобият:

ОСНОВНИ ПОЗНАНИЯ ПО:

 1. Здравословни и безопасни условия на труда.
 2. Структура и функции на кожата.
 3. Анатомия на стъпалата.
 4. Заболявания по ноктите и кожата на краката.
 5. Материалознание – препарати за педикюр, инструменти, накрайници за електрическа пила.

УМЕНИЯ ЗА:

 1. Предоставяне на услуга козметичен педикюр.
 2. Педикюр при суха и нацепена кожа.
 3. Педикюр при диабет.
 4. Техника на работа с електрическа пила и избор на подходящи накрайници.
 5. Прилагане на комбинирани техники на работа – електрическа пила и инструменти за педикюр.
 6. Работа със съвременни козметични продукти и препарати за педикюр.
 7. Педикюрни терапии.
 8. Лакиране. Работа със ситема ГЕЛАК SNB Professional.

В началото на обучението всеки курсист получава работен комплект с основен набор от инструменти за педикюр, който е включен в цената на обучението и остава собственост на курсиста. Комплектът включва:

 1. - 1 бр. Инструмент SNB за избутване на кожички;
 2. - 1 бр. Клещи за кожички SNB;
 3. - 1 бр. Пила впити нокти SNB;
 4. - 1 бр. Комбинирани клещи за нокти.

Всеки курсист получава и наръчник с инструкции за работа, който може да използва в началото на самостоятелната си практика за опресняване на знанията. Всички материали и консумативи, необходими за пълноценното и качествено протичане на обучението се осигуряват от „Стар Нейлз – България“. Компанията запазва правото си да променя броя и вида на работните инструменти и консумативи, използвани по време на обучението, както и съдържанието на включения в цената на курса работен комплект.

Модул Практика – 40 учебни часа

Курс практика – основен 40 учебни часа Този модул е подходящ за всички курсисти, които искат да натрупат практически опит в реална работна среда. Желаещите да запишат този модул трябва да осигурят моделите за своята практиката, като минимумът е по един модел на ден. Колкото повече модели за практическа работа си осигурите, толкова повече опит ще натрупате. По време на практиката Ви ще бъдете наблюдавани и ръководени от маникюрист-педикюрист на Стар Нейлз - България или от инструктор от Учебния център на компанията. Това ще Ви даде възможност допълнително да се консултирате с професионалисти по време на практиката, да затвърдите и надградите знанията си, както и да подобрите професионалните си умения. Всички продукти, консумативи и инструменти, които ще Ви бъдат необходими по време на практиката, са осигурени предварително и ще Ви бъдат предоставени заедно с напълно оборудвано работно място. Практиката е в рамките на 40 учебни часа, разпределени от понеделник до петък от 09:00 до 17:00 часа.


График на основни обучения в групи

Обучение Дати за София Дати за Пловдив Брой учебни часове Необходим манекен
Маникюр 02.07.2018 25.06.2018 40 да - осигурява се от курсиста
30.07.2018 16.07.2018
20.08.2018 06.08.2018

Ноктопластика с UV гел 09.07.2018 02.07.2018 40 да - осигурява се от курсиста
06.08.2018 23.07.2018
27.08.2018 13.08.2018

Ноктопластика с акрил 23.07.2018 09.07.2018 40 да - осигурява се от курсиста
17.09.2018 30.07.2018
- 20.08.2018

Комбиниран педикюр 16.07.2018 25.06.2018 40 да - осигурява се от курсиста
20.08.2018 16.07.2018
- 06.08.2018

Интензивно обучение - - 20 да - осигурява се от курсиста
- -
- -

Практика - - 40 да - осигурява се от курсиста
- -
- -

Записването във всеки курс става предварително по телефона или на място във филиалите на учебния център в София и Пловдив. Необходимо е да заплатите авансова вноска при записване. Документите, които задължително се представят при започване на курса са:

 1. Копие от лична карта
 2. Копие от диплома за завършено образование или Удостоверение за завършен 10 клас
 3. Паспортна снимка
 4. Карта за предварителен медицински преглед
 5. Лична карта за справка

Уточнение: Ако не предоставите необходимите документи, не може да се включите в курса.

Желаещите да завършат курс на обучение по ноктопластика и педикюр, трябва да са преминали обучение по маникюр.

Желателно е курсистите да осигуряват манекените за работа по време на курса. Учебният център осигурява всички необходими материали и инструменти за обученията. Всяко обучение завършва с полагане на изпит по теория и практика. На успешно завършилите се издава Удостоверение за професионално обучение. Формата на обучение е дневна - по 8 учебни часа на ден, от 9.00 до 16.00 ч., от понеделник до петък.

За записване:

 • Град София – адрес на филиала: ул. „Дунав“ №38
 • тел: +359-2-983-6163 или +359-88-725-5997
 • e-mail: sofia@starnails.bg
 • Работно време: от понеделник до петък
 • От 09:00 до 18:00 – без прекъсване
 • Град Пловдив – адрес на филиала: ул. „Петко Д. Петков“ №23, ет. 5
 • тел: +359-32-622-968 или +359-88-596-6317
 • e-mail: office@starnails.bg
 • Работно време: от понеделник до петък
 • От 09:00 до 18:00 – без прекъсване