Декорациите с водни лепенки изискват старание, внимание, професионални умения и сръчност. За Ваше улеснение сме описали стъпките, с които успешно можете да направите красива декорация с ефектните водни лепенки.

Стъпки за декориране върху ЛАК ЗА НОКТИ:
 1. Нанесете лака за нокти и оставете да изсъхне.
 2. Изберете дизайн и го отрежете от листчето.
 3. Потопете във вода за около 3 секунди.
 4. Приплъзнете изображението от носещата хартия върху нокътя в желаната позиция.
 5. Плътно притиснете лепенката върху нокътя. Оставете да изсъхне.
 6. Отстранете остатъка по свободния край с пила.
 7. Внимателно нанесете топ лак за запечатване на изображението.
Стъпки за декориране върху ГЕЛ ЛАК:
 1. Изберете дизайн и го изрежете от листчето във формата и дължината на нокътя, който ще декорирате. Стремете се максимално да се доближите до размерите и формата на нокътната плочка, върху която ще поставите лепенката.
 2. Потопете вече изрязаното листче с лепенката във вода за 3 секунди.
 3. Внимателно извадете листчето заедно с лепенката и подсушете, така че да няма капеща вода.
 4. Внимателно отделете лепенката от листчето с приплъзване и я залепете върху лепкавия слой на вече втвърдения Гелак SNB Professional, който сте избрали за основа на декорацията.
 5. Притиснете с пръст лепенката и внимателно я наместете в зоната на кожната гънка, така, че да не покрива кожичките, а да бъде малко по-навътре от тях.
 6. С ножичка внимателно изрежете излишните и стърчащи части от лепенката.
 7. Обърнете най-голямо внимание на оформянето на лепенката при свободния край на нокътя. Там тя трябва да бъде малко по-къса от нокътя (по-малко от милиметър). В никакъв случай не трябва да оставяте стърчащи краища и ъгли, защото те са предпоставка за бързото отлепяне на декорацията впоследствие.
 8. Вземете тампон за почистване на уши, напоете го умерено в лакочистител с ацетон и с внимателни тампониращи движения притиснете всички краища и ъгли на лепенката към нокътя. При тази стъпка е важно да не търкате, а само да тампонирате.
 9. Внимателно нанесете първи слой Гелак база/топ SNB Professional за запечатване на изображението, като покривате всички краища и ъгли на лепенката, както и върха на свободния край. Внимавайте да не попада база/топ върху кожичките. Втвърдявате UV или UV LED светлина.
 10. Внимателно нанесете и втори Гелак база/топ SNB Professional и отново втвърдявате под UV или UV LED светлина.
 11. Почистете лепкавия слой.

Ако в процеса на работа Ви хрумнат идеи за промяна в стъпките с цел постигане на по-добри резултати, не се колебайте да ги приложите в практиката си.