1. Избягвайте да носите затворени обувки, когато ноктите на краката ви са дълги. Това може да причини набиване и деформиране на ноктите съпроводено с болезнено усещане и травми.
  2. Не изрязвайте ъгълчетата на ноктите дълбоко, за да не се появи проблема „впити нокти”.
  3. Използвайте фина пила, за да загладите свободния край след изрязването.
  4. След баня подсушавайте много добре ходилата и между пръстите. За освежаване и дезодориране на краката впръсквайте ежедневно Лосион охлаждащ и освежаващ.
  5. Ако имате впити нокти, мазоли или натрупана вроговена кожа по ходилата, потърсете помощта на квалифициран специалист – педикюрист. Национален телефон (с цената на 1 градски разговор): 07001 9899.
  6. За да избегнете напукването на кожата по петите, нанасяте вечер Регенериращ крем за крака или Регенериращ крем за крака с лавандулово масло и прополис.
  7. Пудрата за крака (Дезодорираща, Део пудра за крака с телесен цвят или Део пудра с лавандулово масло и прополис) и носенето на памучни чорапи ще намали потенето на краката и неприятната миризма. Избягвайте носенето на найлонови чорапи и по възможност сменяйте обувките си всеки ден. Така ще предпазите едновременно краката си от появата на миризма и ще удължите живота и на обувките си.

Резултат: здрави крака и нокти без неприятна миризма!